Angel Bride Weddings

A pünkösdi csoda, avagy bazsarózsa az esküvőn

2017. május 31. - Angel Bride

Rég írtam dekorációs posztot, most ismét itt az idő :)

Az esküvői dekort különlegessé teszik a szezonális virágok és szerencsére még olcsóbb is őket választani. Mindjárt itt a Pünkösd, mi más lehetne a választottam mint a csodálatos pünkösdi rózsa.

A májustól júniusig virágzó bazsarózsa a virágzási ideje miatt kapta a pünkösdi rózsa nevet. A valódi neve egyébként bazsarózsa, növénytani nevét (Paeonia) a görög mitológia isteneit gyógyító orvosnak, Paion-nak köszönheti. Kínában kb. 2000 évvel ezelőtt már gyógynövényként termesztették, a jólét, a szerencse és a gazdagság szimbólumai. Bazsarózsát szoktak ajándékozni esküvőre és gyermek érkezésekor. Európában a kora középkorban terjedt el gyógy- és dísznövényként.

Rengeteg változata van, sok-sok színben megtalálható. A gyönyörű színekben pompázó növény virágzata is igen változatos. Az egyszerű virágú fajok szirmai csésze alakúak és a sárga porzókat ölelik körül. A félig telt virágú pünkösdi rózsa szirmai két-három sorban, körkörösen helyezkednek el, míg a telt fajták virágai szirmok sokaságából álló gömb alakban nyílnak.

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a pompás virágot, különleges romantikus díszek, csokrok készülhetnek belőle. Segítségével a stílusotoknak megfelelően választhattok egyszínű, de akár színpompás dekorációt is.

Jó készülődést és sok boldogságot kívánok!

Baráti Ágnes – Angel Bride Weddings
Az esküvői őrangyal – mert az ördög a részletekben rejlik
Esküvő- és rendezvényszervezés

befunky_collage2.jpg

befunky_collage3.jpg

befunky_collage.jpg

befunky_collage5.jpg

befunky_collage4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angelbride.blog.hu/api/trackback/id/tr3512556363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása