Angel Bride Weddings

Nyuszi ül a fűben

Húsvéti esküvő

2015. április 03. - Angel Bride

A Húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, az egyház ilyenkor emlékezik meg Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról. Az igazi húsvéti ünneplés Nagyszombat délután kezdődik, ekkor ér véget a negyvennapos böjt, a családok aznap este fogyasztják el a hagyományos húsvéti vacsorát. Ilyenkor köszöntjük a tavaszt, a természet újjáéledését, a termékenységet is.

Húsvétkor természetesen tartható polgári házasságkötés, de ha egyházi szertartásban gondolkodtok, célszerűbb a következő hétvégére időzíteni az esküvőt. Az egyházjog szerint böjti időszakban nem szabad esküvőt tartani. Római katolikusoknál a böjt Nagyszombat estig tart, ezen a napon napközben semmilyen szertartás nincs. A katolikus értelmezésben szombat este a sötétedés után már vasárnap van, ezért a szombat esti misét vasárnap vigíliájának nevezik.

momo_photo_edit4.jpg

Csodás tavaszi virágok nyílnak a kertekben, a nap is végre megörvendeztet melengető sugaraival. Ebben az időszakban rengeteg olcsó és kedves dekorációs aprósággal tudjátok egyedivé varázsolni esküvőtöket. Használjatok gyönyörű pasztellszíneket – akár a lila, kék, sárga, rózsaszín, zöld remek választás lehet. Éljetek a szezonális virágok adta lehetőségekkel. Sokkal frissebb, vidámabb hangulatot teremtenek és még olcsóbbak is. Ilyenkor nyílik a jácint, nárcisz, tulipán, ibolya, gyöngyike, kikerics, aranyeső és április végén már az orgona is. Díszítsetek barkával, mohával, kedves kis húsvéti kiegészítőkkel. Dekoráljatok nyuszikkal, barikkal, madárkákkal, pillangókkal, kosarakkal, fészkekkel, koszorúkkal, tojásokkal, tojástartókkal, mécsesekkel, akár kerti kannával, vödörrel is. A menü összeállításakor gondoljatok a hagyományos ünnepi ételekre is. A tojás, sonka, torma visszaköszönhet előételként, vagy akár főétel töltelékeként is egy modern menüben is, de szezonális a medvehagyma is.

Néhány apró ötlettel kívánok kellemes húsvéti ünnepeket!

picmonkey_collage.jpg

picmonkey_collage3.jpg

picmonkey_collage4.jpg

picmonkey_collage5.jpg

picmonkey_collage6.jpg

picmonkey_collage7.jpg

picmonkey_collage8.jpg

picmonkey_collage9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://angelbride.blog.hu/api/trackback/id/tr877337386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása