Angel Bride Weddings

Az esküvői helyszín

2015. június 08. - Angel Bride

Mielőtt helyszín után néznétek, feltétlenül gondoljátok végig, milyen stílusú esküvőre vágytok. Elegáns esküvőt tarthattok drága szállodában, étteremben, hajón, múzeumban. Hagyományosat lovas parkban, csárdában, borászatban. Ez csak néhány példa volt, a lehetőségek száma szinte korlátlan. A lényeg, hogy ügyeljetek az összhangra. Ha esküvőszervező segítségét kéritek, biztosak lehettek benne, hogy számtalan ötlettel, ajánlattal fog segíteni a döntésben.

Ha Ti szervezitek le az esküvőt, az alábbi szempontokra figyeljetek oda:

- Mekkora a kinézett helyszín befogadó képessége és Ti hány főre tervezitek az esküvőt

- Milyen a helyszín megközelíthetősége, környezete

- Elérhető –e szállás itt (ha szükség lenne rá számotokra vagy a vendégek számára). Ha nincs a helyszínen szállás, legalább a közelben elérhető-e. Ha nincs szállás lehetőség, vagy nem vesztek ki szobát, elérhető-e egy külön helyiség a készülődéshez.

- Ha elérhető szállás és szükségetek is van rá, mikortól foglalhatók el a szobák és meddig kell őket elhagyni.Ha nem felelnek meg az időpontok igényeiteknek, lehet-e hosszabbítani. Jár –e az ifjú pár számára szoba grátiszban. Az árban van-e reggeli, wellness használat, parkoló, üdülőhelyi díj, vagy extra költséget jelentenek.

- Van-e lehetőség külső szertartásra, ha igen milyen költség vonzata van. Megfelelőek-e a technikai lehetőségek a hangosításhoz, világításhoz, elérhetőek-e székek hozzá, adnak –e dekort (pl. boldogságkapu), vagy Nektek kell erről gondoskodni.

- Milyen a vacsora/buli helyszín felszereltsége. Van-e elég szék, asztal, elérhető-e tortának zsúrkocsi, a zenekarnak színpad, megfelelő-e a világítás, elég tetszetős-e az étkészlet, van-e a vetítéshez projektor, vászon, megoldott-e a hangosítás.

- Meddig áll a rendelkezésetekre a hely, van-e záróra. Ha van, akkor extra díj ellenében hosszabbíthattok-e. Van-e csendrendelet, meddig tarthat a hangos buli.

- Beengednek-e süteményt, tortát, röviditalt, pezsgőt. Van-e elég hűtőkapacitásuk ehhez.

- Van-e italcsomag ajánlat, vagy fogyasztás alapján számláznak. Az utóbbi lehetőséget nem ajánlom.

- A menü sor módosítható-e, ha nem felel meg az igényeiteknek. Megfelelő minőségű, ízletes ételeket kínálnak –e. Érdemes ennek ellenőrzésére egy próbavacsorán részt vennetek. Elérhetők-e kedvezmények a gyerekek, szolgáltatók fogyasztására.

- Milyen tálalási forma választható. Svédasztal, tálszerviz, tányérszerviz. Rendelkezésre áll-e a vendégek számának megfelelő mennyiségű felszolgáló.

- Megoldott-e majd a sütemények, torták csomagolása, jelent-e plusz költséget, esetleg Nektek kell gondoskodnotok a dobozokról.

- Foglaláskor mekkora előleget, foglalót kell adnotok. Mi a fizetési ütemezés, meddig kell leadni a végleges vendéglistát, ültetési rendet.

- Másik esküvőt is tartanak/tarthatnak-e itt az esküvőtök idején, esetleg nyitva tart-e külsős vendégek számára az étterem egy másik terme, vagy tarthattok zártkörű rendezvényt.

- Rendelkezésre állnak-e megfelelő textíliák (abrosz, kasír, futók, szalvéták), tetszenek-e, milyen állapotúak, esetleg a dekorosnak kell-e gondoskodnia róla.

- Ha valami különleges helyszínt képzeltek el, nézzetek utána a területfoglalási engedély, csendrendelet kérdésének. Mindenképpen álljanak rendelkezésre közművek – vízre, áramra biztosan szükségetek lesz. Ebben az esetben vegyétek igénybe party service cég szolgáltatását. Velük nem csak az ételeket, italokat tudjátok intézni, hanem a bútorokat, terítéket, sátrat is meg tudjátok rendelni.

Ha sikerült megtalálni a legideálisabb helyszínt, mindenképpen írjatok alá a részletekre is kiterjedő szerződést a szolgáltatóval. Tudjátok, az ördög nem alszik! Ha elakadnátok, az esküvői őrangyal segít. Keressetek bizalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://angelbride.blog.hu/api/trackback/id/tr187527804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása