Angel Bride Weddings

Hogyan csökkentheted az esküvői költségeket néhány apró trükkel?

A költséghatékony esküvő

2019. június 28. - Angel Bride

Még mielőtt bármilyen előkészületbe is fognátok, először gondoljátok át, mennyit költenétek az esküvőre. Csak ezek után döntsétek el, hány vendéget hívnátok, mi lenne a helyszín, az időpont és a kiválasztott stílus. Érdemes pontos költségvetést készíteni.

Válasszátok ki a számotokra három legfontosabb költségelemet, amin semmiképp sem szeretnétek spórolni (pl. a rég óta áhított hercegnős ruha, a kedvenc zenekar meghívása, a leggyönyörűbb fotók). Ezek után válasszátok ki a számotokra legkevésbé lényeges szolgáltatásokat. Így sokkal egyszerűbb dolgotok lesz a továbbiakban.

Ne feledjétek, ez a nap csak Rólatok és a boldogságotokról szól, nincs értelme adósságba vernetek magatokat. Most mutatok néhány tippet, hogyan is csökkenthetitek a költségeket.

piggy-bank-2889046_1920.jpg

Csak a számotokra igazán fontos személyeket hívjátok meg. A buli is családiasabb lesz, ráadásul ezen rengeteget spórolhattok. Ha csak tíz embert húztok le a vendéglistáról és csak húszezer forint költséggel számoltok személyenként, akkor máris megspóroltatok kétszázezer forintot.

Minél kötetlenebb, lazább esküvői stílust választotok, annál megfizethetőbbek lesznek a költségek. Egy strand stílusú esküvő a helyszín, a dekor és az egyéb kiegészítők miatt is olcsóbb lesz mint például egy tradicionális kastélyban tartott menyegző. A hangulat viszont felejthetetlen,  azt garantálom :)

Válasszatok egyszerű meghívót. Higgyétek el, senkinek sem fog feltűnni a lézervágott csúcsminőségű papír, ellenben egy vagyont fizettek érte. Ha van időtök és kedvetek, készítsétek el saját magatoknak a grafikát. Ehhez remek ingyenes tervező appokat is találtok. Szabvány méretben gondolkozzatok, hogy csökkentsétek a postaköltséget is. Még olcsóbb, ha digitális változatot készítetek, és emailben külditek el.

Keressetek inkább kevésbé díszes, egyszerűbb anyagból készült ruhát. Az árcetlin elég durva különbségek lehetnek. Olyan ruhák között válogassatok, amik teljesen megfelelnek az elképzeléseknek. Az átalakításoknak jelentős pluszköltségei lehetnek. Érdemes az akciós ajánlatokkal élni. A szalonok általában kedvezményekkel kedveskednek a nagyobb esküvő kiállítások idején. Ha vásárolni szeretnétek, érdemes megvárni, amíg a szalonok a modellcserék miatt kiárusításokat tartanak.
Ha formálisabb esküvőt szeretnétek, érdemes egy helyről vásárolni vagy bérelni pl. a szmokingokat, így mennyiségi kedvezményt kaphattok.

A dekorosnak mindenképp adjatok meg költségkeretet, mutassatok fotókat az elképzelésekről, színekről, de hagyjátok rá a tervezést. Érdemes szezonális virágokban gondolkodni, így rengeteget spórolhattok. Használjatok minél több zöldet, buja lombot, leveleket a virágok mellett, ez is költségcsökkentő. Tegyetek gyertyákat, mécseseket, üveg kavicsokat asztaldísznek, ez is egy olcsóbb megoldás. Ne hagyjátok a szertartás dekorációját az anyakönyvvezető asztalán! Újra hasznosíthatjátok őket a büféasztalon, a sütis pulton, vagy ahol csak szeretnétek.

bouquet-1566272_1920.jpg

Tartsátok a szertartást a buli helyszínén, így nem lesz szükségetek extra dekorra, és az utazási- és szállítási költségeken is spórolhattok, ráadásul minden rohanás nélkül, nyugodtabb körülmények között zajlik. Így a fotós, videós vagy más rendelkezésre állási idő alapján elszámolt szolgáltató költségén is spórolhattok.

Ha rendezvény helyszínt bérelnétek, ne feledjétek, hogy a catering költségén felül számolnotok kell a bútorok és egyéb eszközök bérleti díjával is, így elég jelentősen elszállhatnak a költségek. Étterem, hotel, terasz vagy akár egy golfclub esetében ezzel nem kell számolnotok, sőt sok esetben bérleti díjat sem számolnak fel, csak a catering költségét kell kifizetnetek.

Válasszatok hétköznapi időpontot. Csütörtök, péntek vagy vasárnap általában olcsóbb és rugalmasabban szervezhető mint a közkedvelt szombat. Spórolhattok, ha szezonon kívüli időszakot választotok. A téli vagy kora tavaszi esküvő is igazán különleges lehet.

Ha lehet, legyen inkább kevesebb, de minőségibb fogás, és válasszatok inkább svédasztalt asztalszerviz helyett. Fogyasztás alapú elszámolás helyett kérjetek inkább italcsomagot, ezzel kiküszöbölhetitek, hogy elszálljanak a költségek. Ha a helyszín engedi, vigyétek inkább Ti az alkoholos italokat. Ebben az esetben a dugódíjjal megússzátok.

Rendeljetek csak egy vagy két emeletes gyönyörűen díszített tortát. Csináltassatok a vendégeknek ugyanolyan ízű, kevéssé díszes tortát, amit szeletelve szervíroznak nekik a konyhából. Ha a tortavágást a szokásos éjfélnél korábbi időpontra tervezitek, akkor a videós és a fotós is előbb végezhet, ezen is spórolhattok.

dark-1850120_1920.jpg

Ha élőzenére vágytok, kisebb létszámú együttest hívjatok, várhatóan olcsóbbak lesznek. Remek alternatíva a DJ is. Ha a szertartásnál is élőzenében gondolkodtok, zeneiskolából olcsón szerezhettek zenészeket. Persze előtte célszerű meghallgatni őket játék közben.

Fotóst és videóst hívhattok akár csak a szertartásra és a buli néhány órájára is. Figyelmesen válasszatok csomagot – tartalmazhatja nemcsak az esküvői munkát, hanem jegyesfotózást, fotóalbumokat is, így a későbbiekben nincsenek többletköltségek. Mindenképp hívjatok profikat, hogy az unokák is láthassák, a mami és a papi milyen csinos volt a Nagy Napon.

Ha szűkös a költségkeret, vegyetek olcsóbb, egyszerűbb gyűrűket, egy későbbi évfordulón lecserélhetitek az áhított modellre. Romantikusan hangzik, nem?

És még egy jó tanács. Amit csak tudtok, fizessetek bankkártyával. Ebben az esetben akár visszatérítést is kaphattok a bankotoktól, ha olyan a csomagotok, de mindenképp nagyobb biztonságban tudhatjátok a pénzeteket. Ha valamit előre fizettetek, de nem érkezik meg az esküvő napján, a tranzakció visszautalását kezdeményezhetitek banki úton, míg a készpénznek sok esetben bottal üthetitek a nyomát.

Ha segítségre vágytok, keressetek bizalommal :)

Sok boldogságot és jó készülődést kívánok!

Baráti Ágnes – Angel Bride Weddings
Az esküvői őrangyal – mert az ördög a részletekben rejlik
Esküvő- és rendezvényszervezés
www.facebook.com/angelbrideweddings

A bejegyzés trackback címe:

https://angelbride.blog.hu/api/trackback/id/tr5014915498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása